Съпругата на Бил Гейтс, Мелинда, е филантроп. Тя управлява някои от

...
Съпругата на Бил Гейтс, Мелинда, е филантроп. Тя управлява някои от
Коментари Харесай

Как да се справим със стреса: Тайната на Мелинда Гейтс

Съпругата на Бил Гейтс, Мелинда, е човеколюбец. Тя ръководи някои от най-големите благотворителни фондации в света. Освен това се занимава и с доста други неща. Притежава и ръководи компания на име Pivotal Ventures, която влага и развива планове, които попадат в мандата на фондациите. Това са вложения в неправителствени стартъпи или в ръководени от дами фондове за рисков капитал. Или пък проучвания и планове, които се концентрират върху проблеми на работното място. 

Тя пътува по света, с цел да се среща със международни водачи и хората, които печелят от вложенията ѝ. Говори по тематики като контрола на раждаемостта и политиките за отпуски по майчинство и бащинство. Графикът ѝ е толкоз претрупан, че от време на време насрочва срещи в 20-минутните почивки. Освен това е майка на три деца - младежи и тематиката за салдото сред персоналното време и натовареното делово всекидневие по никакъв начин не й е безразлична. Тя споделя като съвет към всички, претрупани работещи родители една своя рецепта за постигането на тоци баланс, споделя Business Insider. Съветът ѝ е " медитирайте няколко минути всеки ден, най-добре преди да се приберете вкъщи всекидневно ". Мелинда споделя, че употребява за тази антистрес техника мобилното приложение - Headspace по 10 минути дневно.  Понякога обаче не можем да отделим 10 минути едновременно за себе, изключително в края на работния ден и тогава на помощ идва вид Б - делене на времето на две сесии от по 5 минути. 

" Ако можете да се вместите в една 5-минутна медитация заран и една вечер преди да се приберете от работа, това ще ви успокои. Особено когато сте имали претрупан или стресов ден на работа, ще ви помогне да станете по-възприемчиви към детето си, когато се приберете ", споделя Мелинда Гейтс. 

Headspace е известно мобилно приложение, което направля медитации с фокус върху напрежението, тревогата, подобряването на концентрацията и съня. Бил Гейтс също го употребява. 

Всъщност Бил Гейтс написа в блога си един път, че приложението го е привърнало от песимист на тематика медитацията в човек, който ѝ има вяра. 

Технологията е основана от Анди Пъдиком - някогашен будист. Бил и Мелинда Гейтс харесват работата му толкоз доста, че го канят да даде на фамилията няколко лични урока по медитиране.

Мелинда Гейтс е открила, че 10 минути дневно с Headspace понижава напрежението, усилва фокуса и усъвършенства съня. " И колкото по-добре спите, толкоз по-малко сте уплашени ", споделя тя.

Приложението се продава в Съединени американски щати на цени от 13 $ месечно и 95 $ месечно. Други сходни на него да вземем за пример са Calm и Insight Timer.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР